Dauwtrappen

Dauwtrappen en daarna koffie

Dauwtrappen en daarna koffie bij Eeterij Oud Duinenzathe. Het betekent wel vroeg uit de veren, maar na deze wandeling vind je dit vast niet erg. Vroeg in de ochtend is de natuur op zijn mooist. Geniet van de opkomende zon, het geluid van ontwakende vogels en tal van andere dieren. U wandelt door het mooie natuurgebied rondom Appelscha en naar het uitgestrekte stuifzandgebied het Aekingerzand, waar het echt nog rustig is op dit tijdstip van de dag. Dauwtrappen doe je eigenlijk op je blote voeten… of dat nog eens wakker worden is.

Eenmaal goed wakker en diverse kilometers in de benen is het tijd voor heerlijke verse koffie en wellicht een ontbijtje bij onze Eeterij Oud Duinenzathe.

Informeer naar diverse mogelijkheden in de omgeving voor het dauwtrappen.

Appelscha

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Eeterij Oud Duinenzathe ligt aan de rand van dit prachtige park. U bevindt zich op loopafstand van een uitkijktoren met lift. Ook een betonnen pad van 2,2 km dwars door dit prachtige gebied, geeft ook mensen met een scootmobiel of rolstoel volop gelegenheid om van deze omgeving te genieten. Bij eeterij Oud Duinenzathe kunt na een wandeling of fietstocht even bijkomen en genieten van een heerlijke lunch of diner.

Meer weten over Oud Duinenzathe?