Kookmuseum

Het kookmuseum van Appelscha

Oud Duinenzathe beschikt over een prachtig kookmuseum. Hier vindt u bijna alles over grootmoeders tijd. Oude potten en pannen, produkten, leeftstijlen en zelfs een heuse bakkerij uit verre verleden. Dit museum is te bezichtigen voor slechts € 2,50 per persoon. Groepskorting is bespreekbaar met de bedrijfsleiding. In het museum zijn ruim 5000 items tentoongesteld.

In het kookmuseum herleeft de herinnering aan vergeten groenten en producten. Het museum wil hiermee de culinaire tradities in stand houden.

Ook zijn er allerlei zelfgemaakte keukengereedschappen te zien, zoals een aardappelrasp. Deze is gemaakt van een conservenblik en staat symbool voor de vergankelijkheid van het kookgerei in de volkskeuken. Nadat de bezoeker van alles heeft geleerd over de Nederlandse keuken, is het tijd om te genieten van een lunch of diner. De kaart wisselt wekelijks van traditionele Hollandse tot spannend historische gerechten.

Appelscha

Appelscha ligt op de grens Friesland / Drenthe, maar nèt in Friesland. Het terras van Eeterij Oud Duinenzathe ligt centraal in het hart van toeristisch Appelscha. Vanaf dit terras pek je met de fiets, step op ATB diverse routes in het Drents Fries Woud. Ook te voet kunt u vanaf ons terras alle kanten op. Nabij het terras ligt een 2,2 km rolstoelvriendelijk betonnen pad, waardoor iedereen van de prachtige natuur kan genieten. Het hoogste punt van Friesland met de 400 jaar oude OER-EIK ligt op enkele tientallen meters te bezichtigen.

Boek een bezoek aan het Kookmuseum

Meer weten over Oud Duinenzathe?