Bosbergtoren

Het hoogste punt van Friesland

Bosbergtoren in Appelscha
Het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken vanaf grote hoogte kan op de Bosbergtoren in Appelscha. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam. In de nieuwe toren bevindt zich een lift.

Toegangskaartjes voor de toren zijn € 2,00 p.p.

Arrangement met een toegangskaart
U kunt een bezoek aan de Bosbergtoren combineren met een arrangement bij Oud Duinenzathe. Vraag naar de verschillende mogelijkheden.

Appelscha

Appelscha ligt op de grens Friesland / Drenthe, maar nèt in Friesland. Het terras van Eeterij Oud Duinenzathe ligt centraal in het hart van toeristisch Appelscha. Vanaf dit terras pek je met de fiets, step op ATB diverse routes in het Drents Fries Woud. Ook te voet kunt u vanaf ons terras alle kanten op. Nabij het terras ligt een 2,2 km rolstoelvriendelijk betonnen pad, waardoor iedereen van de prachtige natuur kan genieten. Het hoogste punt van Friesland met de 400 jaar oude OER-EIK ligt op enkele tientallen meters te bezichtigen.